• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 6 specialisten tot uw beschikking
  • 625 tevreden klanten geholpen in 2017

Beroepsziekte met letselschade

Tijdens de uitvoering van uw dagelijkse werkzaamheden, kunt u een beroepsziekte oplopen. Dit betreft een rechtstreeks gevolg van het uitvoeren van of het gevolg van de omstandigheden rondom de werkzaamheden. Kortom, indien u als werknemer niet gewerkt zou hebben, zou u ook geen letsel hebben opgelopen. Helaas komt dit vaker voor dan algemeen bekend is. Zo kan een teamleider na het uitvoeren van stressvolle werkzaamheden met een burn-out thuis komen te zitten of loopt een IT medewerker RSI op. Bij het opstellen en claimen van een schadevergoeding kunt u juridisch advies inwinnen bij de letselschadespecialisten van MijnLetsel. Het eerste adviesgesprek is altijd kosteloos.

Welke beroepsziekte valt onder letselschade?

Onder een beroepsziekte valt het opgelopen lichamelijke letsel of een ziekte. Zo kunt u onder andere denken aan een burn-out, asbestziekten, schouder-, nek- en rugklachten of RSI. Uw gezondheid kan dusdanig worden aangetast, dat u hier blijvende gevolgen van blijft zien. Arbeidsongeschiktheid kan, hoe veilig de werkomgeving ook is of lijkt, in een oogwenk ontstaan. Wilt u inzicht in de internationaal erkende en geaccepteerde beroepsziekten om te controleren of u in aanmerking komt? U kunt hiervoor het best de website van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) naslaan. Deze vindt u hier. U kunt voor juridisch advies ook terecht bij de letselschadespecialisten van MijnLetsel. Komt uw beroepsziekte in aanmerking voor een schadevergoeding? Controleer het bij onze deskundigen.

Vaststellen beroepsziekte

Indien u een beroepsziekte heeft of denkt te hebben, moet u voor langere tijd zijn blootgesteld aan bepaalde risico’s. Deze risico’s kunt u ervaren op psychisch, chemisch, biologisch of fysiek gebied in de uitvoering van uw werk of de arbeidsomstandigheden. Beroepsziekten zijn in het ene beroep beter aantoonbaar dan in het andere beroep. Voor lang niet alle beroepsziekten is de bewijslast dusdanig makkelijk aan te leveren.

Uiteindelijk kan uw gezondheid verslechteren en kan dit leiden tot ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid of in het ergste geval: overlijden. Financiële schade is daarnaast ook een belangrijk aspect, aangezien u verlies van verdiencapaciteit kan ervaren. Dit is een vaak voorkomend gevolg.

Advies voor uw beroepsziekte

Als eerste stap kunt u met betrekking tot uw beroepsziekte, gratis juridisch advies van MijnLetsel tot u nemen om in te schatten of u een schadevergoeding kunt claimen. Indien dit het geval is, moet onderzoek uitwijzen of de werkgever aansprakelijk is zodat de schade verhaald kan worden. De letselschadespecialisten van MijnLetsel helpen u met het verhalen van zowel de materiële schade, als de immateriële schade. Via 085-3034295 kunt u kosteloos advies aanvragen, een e-mail sturen kan ook: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen