• Gratis advies bij elke schadeclaim
 • 4 Specialisten tot uw beschikking
 • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Dystrofie

Na een operatie verwacht men veelal een positief resultaat. De mogelijkheid op complicaties zijn bekend, maar bij dystrofie wordt niet vaak stilgestaan. Wanneer dystrofie zich voordoet kan hiervoor mogelijk een schadevergoeding voor worden toegerekend.

Wat houdt dystrofie in?

Dystrofie, staat ook bekend als chronisch regionaal pijn syndroom of posttraumatische dystrofie. Het is een complicatie, die na een operatie aan een ledemaat kan ontstaan. Bij deze aandoening kan het lichaam een abnormaal sterke reactie geven. Dit komt doordat alle omliggende weefsels tijdens een operatie worden aangetast. Dystrofie kan leiden tot functieverlies en invaliditeit.

Oorzaak van dystrofie

Dystrofie heeft nog geen duidelijke oorzaak. De veronderstelling is, dat er een stoornis in het regelmechanisme is. En dat hoort te zorgen voor het genezingsproces na een verwonding. Door een storing in het mechanisme kunnen er verkeerde bindingen tussen verschillende soorten zenuwen ontstaan, wat zorgt voor pijn, zwakte en zwellingen. Ook wordt er verondersteld, dat het zou kunnen liggen aan een abnormale ontstekingsreactie waarbij weefsels onvoldoende zuurstof opnemen. Onvoldoende zuurstof opname kan zorgen voor een ophoping van schadelijke stoffen in de weefsels, wat op den duur pijn veroorzaakt.

Fasen van symptomen

De symptomen van dystrofie zijn in drie verschillende fase in te delen:

 • Warme fase
  Ontstekingsverschijnselen spelen op, de ontstoken plek is rood, gezwollen en voelt warm aan. De patiënt zweet overmatig en de nagels en haren groeien sneller dan normaal. Bij beweging ontstaat er een branderig en pijnlijk gevoel. De lengte van deze fase kan verschillen van enkele weken tot maanden.
 • Koude fase
  De pijn wordt erger. De zwelling verspreidt zich en de huid verschrompelt en wordt bleek. De huid voelt koud aan en er is kans op haaruitval. Deze fase kan 3 tot 6 maanden duren.
 • Stabilisatiefase
  De pijn verdwijnt grotendeels of helemaal, er kan gewrichtsverstijving optreden, spieren bevatten minder kracht en de beweging van de gewrichten gaat moeizaam. De medische term voor pijn in de gewrichten bij beweging is atrofie.

De aandoening kan ook chronisch zijn. Ongeacht dat de aandoening niet leeftijdsgebonden is, komt het vaker voor bij mensen tussen de 45 en 60 jaar oud. Daarnaast is de kans groter, dat vrouwen last van Dystrofie krijgen dan mannen.

Hulp bij letselschade

Op basis van uw medisch dossier kunnen onze adviseurs u gratis advies geven over het claimen van de schadevergoeding. Is er sprake geweest van onzorgvuldigheid?

Letselschadespecialist MijnLetsel

Voor de hulp die u nodig heeft in het traject van de schadevergoeding, kunt u terecht bij de letselschadespecialisten van MijnLetsel.

Het advies wat wij geven is voor u kosteloos. De aansprakelijke partij is namelijk verplicht om uw juridische kosten te vergoeden. Indien u letselschade heeft door voorval kunt u ook bij ons terecht, dit traject verloopt bijna op identieke wijze.

Gezien de impact die een operatie kan hebben op u als slachtoffer, doet u er goed aan om gratis in een adviesgesprek de vervolgstappen te plannen. De letselschadespecialisten van MijnLetsel staan voor u klaar en kunt u bereiken op 085-3034295 of u kunt een e-mail sturen naar info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen