Financiële compensatie

Wanneer u een letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander, kunt u financiële compensatie in de vorm van een schadevergoeding eisen. Deze schadevergoeding is bedoeld voor de directe kosten, indirecte kosten en inkomstenderving. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Denk hierbij aan een bedrijfsongeval, productletsel, een auto ongeval, een fietsongeval of een ander verkeersongeval.

Schadeclaim

De tegenpartij kan aansprakelijk worden gesteld voor het ongeval, waarbij er direct een schadeclaim kan worden ingediend om uw financiële schade te compenseren. De aansprakelijkstelling is in bepaalde gevallen voor de hand liggend. In veel gevallen is het ook nodig om wettelijke regelingen er op na te slaan. In deze wetten is bescherming voor slachtoffers geregeld, waardoor ze aanspraak kunnen maken op een financiële compensatie.

Compensatie materiële schade

De compensatie die u op het gebied van materiële schade kunt claimen, is gebaseerd op de onverwachte kosten die u heeft gemaakt naar aanleiding van het ongeval. Ook gemiste inkomsten vallen onder deze noemer. Deze kosten zijn in geld uit te drukken. Denk hierbij aan beschadigde eigendommen, kosten voor huishoudelijke hulp of de kosten naar aanleiding van ziekenhuisbezoek(en).

Compensatie immateriële schade

Ook de immateriële schade van uw ongeval kunt u claimen. Dit onderdeel van uw schadevergoeding is echter complex in opbouw. Om enigszins compensatie te bieden voor uw pijn, verdriet en vermindering in levensvreugde, kunt u smartengeld claimen bij uw tegenpartij. Denk aan lichamelijke en psychische klachten en beperkingen, het niet meer kunnen uitoefenen van uw favoriete hobby’s of verdriet door het wegvallen van uw sociale contacten.

Samenstelling claim

Vooral voor het bepalen van de immateriële schade, is juridische hulp onontbeerlijk. De diversiteit in schadeposten vraag om een letselschadespecialist, die u ontzorgt en de diverse schadeposten inventariseert. Niet alleen voor de geleden schade, maar ook met oog op de toekomst. Binnen de schadeclaim worden de juridische kosten ook vergoed.

Twijfelt u of uw eigen samengestelde claim aan de eisen voldoet? Twijfelt u over de aansprakelijkheid in uw situatie? Of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op met een letselschadespecialist van MijnLetsel. Het eerste adviesgesprek is kosteloos.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen