Financiële compensatie

Wanneer u een letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander, kunt u financiële compensatie in de vorm van een schadevergoeding eisen. Deze schadevergoeding is bedoeld voor het compenseren van de directe kosten, indirecte kosten en inkomstenderving. Diverse oorzaken kunnen hier aan vooraf zijn gegaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsongeval, productletsel, een auto ongeval, een fietsongeval of een ander verkeersongeval.

Schadeclaim

Een tegenpartij kan aansprakelijk worden gesteld voor de opgelopen schade, waarbij er een schadeclaim kan worden ingediend om uw financiële schade te compenseren. De aansprakelijkstelling is in bepaalde gevallen voor de hand liggend. In sommige gevallen is het ook nodig om wettelijke regelingen na te slaan op de desbetreffende situatie. In deze wetten is een bescherming voor slachtoffers geregeld, die door deze bescherming aanspraak kunnen maken op een financiële compensatie.

Compensatie materiële schade

De compensatie die u op het gebied van materiële schade kunt claimen, is gebaseerd op de onverwachte kosten die u heeft gemaakt naar aanleiding van het ongeval. Ook gemiste inkomsten vallen onder deze noemer. Deze kosten zijn direct in geld uit te drukken. Zo kunt u denken aan beschadigde eigendommen, maar ook kosten voor huishoudelijke hulp of de kosten naar aanleiding van uw ziekenhuisbezoek(en).

Compensatie immateriële schade

Ook voor immateriële schade heeft u de mogelijkheid tot compenseren van de gevolgen van het ongeval. Dit onderdeel van uw schadevergoeding is echter complex in opbouw. Om enigszins compensatie te bieden voor uw pijn, verdriet en vermindering in levensvreugde, kunt u smartengeld claimen bij uw tegenpartij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lichamelijke en psychische klachten en beperkingen, het niet meer uit kunnen oefenen van uw favoriete hobby of verdriet door het wegvallen van uw sociale contacten.

Samenstelling claim

Vooral voor het samenstellen van het onderdeel immateriële schade van de schadeclaim, is het zeer verstandig juridische hulp in te schakelen. Vanwege de diversiteit in schadeposten, is de letselschadespecialist de persoon die u ontzorgen gaat en de diverse schadeposten zal inventariseren. Niet alleen voor de geleden schade, maar ook met oog op de toekomst. Binnen de compensatie die onderdeel uitmaakt in de schadeclaim richting uw tegenpartij, worden juridische kosten ook vergoed.

Twijfelt u of uw eigen samengestelde claim aan de eisen voldoet? Twijfelt over de aansprakelijkheid in uw situatie? Of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op met een letselschadespecialist van Mijnletsel. Het eerste adviesgesprek is kosteloos.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen