• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Gebroken ribben

Ribben hebben een beschermende functie, voornamelijk voor de longen en het hart. Daarnaast ondersteunen ribben de werking van de ademhaling door een onderdruk in de longen te creëren. Als de ribben breken door toedoen van een andere partij kan hiervoor hoogstwaarschijnlijk een schadevergoeding worden toegerekend.

Ontstaan gebroken rib

Een breuk in de ribben ontstaat meestal door een ongeluk, een stoot tegen de ribbenkast of een val. Een gebroken rib wordt ook een ribfractuur genoemd. Bij botontkalking kan een harde hoest al tot een ribbreuk leiden. Het is mogelijk dat er na een breuk een vervorming van de borstkas zichtbaar is. Ook kan er sprake zijn van een klaplong doordat het gebroken deel van de rib de long doorboort. In dit geval kan er lucht onder de huid komen te zitten.

Klachten bij gebroken ribben

De meest voorkomende klachten zijn pijn op de plek van het letsel, pijn bij hoesten, pijn bij diepe ademhaling, pijn bij bewegen van de borstkas, druk op de ribben, verstoorde ademhaling en een bloeduitstorting. Een gebroken rib herstelt in de meeste gevallen vanzelf, wel kunnen er pijnstillers worden voorgeschreven.

Verschil gebroken of gekneusd

Voor een gekneusde rib gelden dezelfde klachten en manieren om te herstellen, het enige verschil zit in de diagnose van de onderzoeken die het ziekenhuis uitvoert. Hierin wordt naast de beschadiging aan de ribben ook een zenuwletsel vastgesteld. Bij een gebroken rib is alleen het bot beschadigd, die geen zenuwen bevat. Bij gekneusde ribben zijn er meer beschadigingen namelijk aan het botvlies, de huid, het bindweefsel en/of de omliggende spieren.

Hulp van MijnLetsel

Bij opgedane letsels zoals gebroken ribben is er een vergoeding te claimen bij de verantwoordelijke partij van het ongeluk. Om het voorgevallen ongeluk op de juiste wijze af te handelen en de juiste vergoeding te ontvangen bij de opgelopen schade, biedt MijnLetsel u juridische ondersteuning.

Zo geven onze letselschadespecialisten u advies voor de schadevordering, komen wij op voor uw belangen en kunnen wij dit traject voor u leiden. Niets vervelender voor u als slachtoffer om dit traject uit te zoeken en alle obstakels te moeten overwinnen. U kunt zich beter focussen op het herstel van de opgelopen letselschade.

Via 085-3034295 kunt u ons telefonisch bereiken voor een gratis adviesgesprek. U kunt ons ook per e-mail bereiken: info@mijnletsel.nl. Zo werken we samen naar een eerlijke oplossing.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen