• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Hersenletsel

In tegenstelling tot een niet-aangeboren hersenletsel, kan een hersenletsel zowel door een ongeluk zijn ontstaan als voor de geboorte. Wanneer een andere partij verantwoordelijk is voor het ontstane letsel kan er een schadeclaim worden ingediend.

Soorten hersenletsel

De hersenen zijn het centrale aansturing paneel van het lichaam, als dit een beschadiging oploopt kan dit veel complicaties en klachten met zich meebrengen. Een hersenletsel is overkoepelend voor meerdere soorten letsels in de hersenen. Een hersenletsel kan voortkomen uit een hersenschudding, hersenkneuzing, hersenbloeding en hoofdletsel. Deze vormen van een hersenletsel kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, overdosis drugs, zuurstoftekort, een harde klap op het hoofd of een harde val op de grond.

Gevolgen hersenletsel

De verschillende oorzaken van een hersenletsel hebben dan ook een verschillend effect en invloed op de reactie van het lichaam. Daarnaast verschilt het ook per persoon of dat herstelt. Naast het ontstaan van een psychisch letsel, kunnen er ook lichamelijke letsels ontstaan door een disfunctie in de hersenen.

Immateriële schade

Als slachtoffer van een hersenletsel spelen er meerdere factoren om te bepalen in hoeverre de dagelijkse bezigheden worden beperkt. U kunt bepaalde sporten niet meer uitoefenen, niet meer optimaal functioneren op het werk en wellicht ook niet meer actief bijdragen in het gezinsleven. Al deze factoren zijn belemmerend voor uw emotionele stabiliteit, voor deze beperkingen kan immateriële schade worden geclaimd.

Hulp van MijnLetsel

Aangezien het verwerkingsproces op zich al lastig genoeg is, bieden de letselschadespecialisten van MijnLetsel u juridisch advies. Zij adviseren u kosteloos voor wat betreft het indienen van schadeclaims. Zo kunt u zich zorgeloos focussen op het bijkomende verwerkings- en herstelproces.

Onze letselschadespecialisten adviseren u op het gebied van de verhaalsmogelijkheden. Zowel voor materiële als immateriële schade, het voorproces tot aan de gerechtelijke stappen, kunnen de specialisten van MijnLetsel u bij helpen. Indien nodig, dragen wij uw zaak over aan gespecialiseerde advocaat.

Vraag nu gratis en vrijblijvend uw advies van de letselschadespecialisten van Mijnletsel aan via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen