• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Hersenschudding

Een flinke klap op uw hoofd kan al leiden tot een hersenschudding. Als een andere partij hiervoor verantwoordelijk is, kan er een schadeclaim worden ingediend. Het hoofd is immers een belangrijk en kwetsbaar deel van het lichaam.

Betekenis van een hersenschudding

Een hersenschudding is een vorm van hersenletsel. Een hersenschudding kan ontstaan door een klap op het hoofd, een val of een andere vorm van geweld die op de schedel is uitgeoefend. Bij een hersenschudding is, in tegenstelling tot een hersenletsel, in de meeste gevallen geen zichtbaar letsel of neurologische verandering ontstaan.

Bij kinderen ontstaat een hersenschudding meestal door roekeloos spelen of sporten. Over het algemeen komt het meer voor bij jongens dan bij meisjes.

Lichte hersenschudding

Hersenschuddingen zijn in twee verschillende stadia in te delen, een lichte en een zware hersenschudding. Bij een lichte hersenschudding kun je bewusteloos raken, maar duurt het bijna nooit langer dan vijftien minuten. Er ontstaan vaak wel geheugenproblemen waarbij er een suf gevoel ontstaat en de herinnering van de gebeurtenis is vervaagd. Hoe langer de periode van bewustzijnsverlies is, hoe erger de hersenschudding. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, slaperigheid en wazig beeld.

Zware hersenschudding

In geval van een zware hersenschudding, ook wel hersenkneuzing genoemd, treden dezelfde klachten op als bij een lichte hersenschudding. De herstelperiode duurt echter langer. Daarnaast kunnen er ook zenuwletsels optreden zoals: spraakstoornissen, gevoelsverlies en halfzijdige verlamming. De meeste klachten verdwijnen na enige tijd. De kans op blijvende complicaties is echter wel aanwezig, zoals: geheugenstoornissen, zicht- en gehoorstoornissen, spraakstoornissen, concentratiestoornissen, verlammingen, epilepsie en desoriëntatie.

Hulp van MijnLetsel

De letselschadespecialisten van MijnLetsel bieden u juridisch advies. Zij adviseren u kosteloos op het gebied van de verhaalsmogelijkheden en bij het indienen van de schadeclaims. Met het voorproces tot aan de gerechtelijke stappen, kunnen de specialisten van MijnLetsel u helpen. Indien nodig, dragen wij uw zaak over aan gespecialiseerde advocaat.

Vraag nu gratis en vrijblijvend uw advies aan MijnLetsel via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen