• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 6 specialisten tot uw beschikking
  • 625 tevreden klanten geholpen in 2017

Hersenschudding

Een goede klap op het hoofd kan al leiden tot een hersenschudding. Het hoofd is immers een kwetsbaar en vooral belangrijk lichaamsdeel. Als een andere partij hiervoor verantwoordelijk is, kan er een schadeclaim worden ingediend.

Betekenis van een hersenschudding

Een hersenschudding is een vorm van een hersenletsel, ook commotio cerebri genoemd. Het kan dus door een klap op het hoofd komen, maar ook door te vallen of een andere vorm van geweld op de schedel uitgeoefend te krijgen. Bij een hersenschudding is, in tegenstelling tot een hersenletsel, in de meeste gevallen geen zichtbaar letsel of neurologische verandering ontstaan.

Bij zowel volwassenen als bij kinderen kan een hersenschudding voorkomen. Kinderen ervaren dit het meest als gevolg van roekeloos spelen of sporten. Over het algemeen komt het onder de kinderen meer voor bij jongens dan bij meisjes.

Lichte hersenschudding

Hersenschuddingen zijn in twee verschillende stadia in te delen, een lichte en een zware hersenschudding. Bij een lichte hersenschudding kun je bewusteloos raken, maar duurt het bijna nooit langer dan vijftien minuten. Er kunnen vaak wel geheugenproblemen ontstaan waarbij er een suf gevoel ontstaat en de herinnering van de gebeurtenis vervaagd is. Hoe langer de periode van bewustzijnsverlies is, hoe erger de hersenschudding is. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, slaperigheid en wazig beeld. Hoewel het enerzijds wordt geadviseerd om rust te houden is het daarentegen ook goed voor de hersenen om actief te blijven zonder geforceerd te worden. Kleine activiteiten doen kan dus geen kwaad.

Zware hersenschudding

In geval van een zware hersenschudding, wat ook een hersenkneuzing genoemd wordt, treden dezelfde klachten op als bij een lichte hersenschudding alleen de herstelperiode duurt langer. Daarnaast kunnen er ook zenuwletsels optreden zoals: spraakstoornissen, gevoelsverlies en halfzijdig verlamming. Gelukkig verdwijnen meeste klachten na enige tijd, echter is de kans aanwezig dat bepaalde complicaties blijvend zijn zoals: geheugenstoornissen, zicht- en gehoorstoornissen, spraakstoornissen, concentratiestoornissen, verlammingen, epilepsie en desoriëntatie.

Hulp van MijnLetsel

Aangezien het herstel- en verwerkingsproces op zich al lastig genoeg is, bieden de letselschadespecialisten van MijnLetsel u juridisch advies. Zij adviseren u kosteloos voor wat betreft het indienen van schadeclaims.

Onze letselschadespecialisten adviseren u op het gebied van de verhaalsmogelijkheden. Hier kunnen wij bij helpen als u geen eigen schuld heeft in het voorval. Het voorproces tot aan de gerechtelijke stappen, kunnen de specialisten van MijnLetsel u bij helpen. Indien nodig, dragen wij uw zaak over aan gespecialiseerde advocaat.

Vraag nu gratis en vrijblijvend uw advies van de letselschadespecialisten van MijnLetsel aan via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen