• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Letselschade door een hondenbeet

Een hondenbeet kan flinke letselschade toebrengen. Naast fysieke schade kan deze dreigende situatie ook een grote emotionele impact hebben. Nederland telt zo’n 1,9 miljoen honden met jaarlijks 150.000 bijtincidenten. In de meeste gevallen is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor dit ongeval.

Bent u gebeten door een hond? MijnLetsel biedt begeleiding in dergelijke trajecten. Zo verzekert u uzelf van de juiste afhandeling en juiste schadevergoeding voor de door u opgelopen letselschade. Het eerste adviesgesprek, waarin we de situatie bespreken en samen kijken of er sprake kan zijn van een schadevergoeding is kosteloos.

Letsel door hondenbeten

De aanval van een hond kan zowel lichamelijk letsel als psychisch letsel tot gevolg hebben. Naast de huid kunnen ook uw spieren, pezen en zenuwen beschadigd raken. Dit zijn lichamelijke letsels, waarvoor een schadevergoeding kan worden geclaimd. Daarnaast kan een dergelijk incident een gevoel van angst oproepen. Bovendien kan een litteken een blijvende herinnering oproepen aan deze impactvolle gebeurtenis.

Ook voor minder ingrijpende letselschade die u heeft opgelopen, lijdt u bijna altijd financiële schade. Denk daarbij aan het eigen risico van de zorgverzekering, kosten voor pijnstilling en verzorging, vervoerskosten of het niet volledig doorbetaald krijgen vanwege (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. MijnLetsel bekijkt samen met u, wie er aansprakelijk gesteld kan worden voor deze ontstane letselschade.

Aansprakelijkheid hondenbeet

In de meeste ongevallen is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor het bijten. Volgens de wet is de eigenaar van een dier verantwoordelijk voor alle schade, die het betreffende dier veroorzaakt. Dit houdt in, dat de hondenbezitter de opgelopen schade dient te vergoeden.

Heeft u hulp nodig bij het krijgen van een schadevergoeding, dan kunt u terecht bij de letselschadespecialisten van MijnLetsel. Ons advies is kosteloos. De aansprakelijke partij bij letselschade door een hondenbeet is namelijk verplicht om uw juridische kosten te vergoeden. Indien u letselschade heeft door een ander dier dan een hond kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Dit traject verloopt bijna op identieke wijze.

Kortom, vraag nu gratis en vrijblijvend advies aan bij een specialist van MijnLetsel via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen