• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Hoofdletsel

Om een hoofdletsel op te lopen, kan een goede klap op het hoofd al voldoende zijn. Ondanks de harde schedel is het hoofd nog steeds kwetsbaar. Bij het oplopen van een hoofdletsel door toedoen van een andere partij, kan die aansprakelijk worden gesteld.

Definitie hoofdletsel

Een hoofdletsel betekent letterlijk een ernstige beschadiging aan het hoofd. De ernst van het letsel verschilt per situatie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een oppervlakkige hoofdwond en een ernstige hoofdwond. Een oppervlakkige hoofdwond kan worden verbonden met een kompres. Bij een ernstige hoofdwond moet een kompres licht over de wond worden aangebracht om verdere risico’s te voorkomen.

Hoofdwonden staan erom bekend dat zij vrij hevig bloeden. Er kan een beschadiging zijn ontstaan aan de schedelbasis, het schedeldak en/of aan de hersenen. Onder een hoofdletsel vallen ook andere botstukken zoals de kaak, neusbeen of jukbeen. Het gaat bij een hoofdletsel over elk schedeldeel dat beschadigd is geraakt.

Gevolgen van een hoofdletsel

Een hoofdletsel oplopen gaat meestal niet zonder vervelende gevolgen, er kan een hersenschudding, hersenkneuzing of nekletsel ontstaan. Een hoofdletsel kan lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige schade toebrengen. Het herstel van een hoofdletsel kan per persoon verschillen, afhankelijk van de toestand van de schedel kan het variëren van een paar dagen tot een paar jaar.

Letselschadespecialist inschakelen

Bent u slachtoffer van een hoofdletsel veroorzaakt door een ander? Dan kunt u hoogstwaarschijnlijk een vergoeding krijgen voor de geleden schade. Als een ander voor uw schade verantwoordelijk is, kan deze schade worden geclaimd bij de verzekering van de persoon in kwestie.

Met de letselschadespecialisten van MijnLetsel kijkt u samen naar wat de oorzaak van het voorval is, om vervolgens de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen. Het advies is gratis en vrijblijvend. Wanneer de aansprakelijkheid inderdaad niet bij u ligt maar bij een ander, komen alle juridische kosten in het vervolgtraject bij de tegenpartij te liggen. Dus ook de kosten voor juridische hulp van de letselschadespecialisten van MijnLetsel.

Gezien de impact dat een hoofdletsel kan hebben op u als slachtoffer, doet u er goed aan om gratis in een adviesgesprek de vervolgstappen te plannen. De letselschadespecialisten van MijnLetsel staan voor u klaar en kunt u bereiken op 085-3034295 of u kunt een e-mail sturen naar info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen