• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Huidletsel

Een huidletsel is een lichamelijke aandoening die vaak meteen zichtbaar is. De huid is het buitenste gedeelte en het grootste orgaan dat het lichaam bezit. In bijna elke vorm van een ongeluk is de huid het eerste lichaamsdeel dat schade oploopt.

Uitleg huidletsel

Onder de huid bevinden zich niet alleen bloedvaten, maar ook een bundel aan zenuwen. Doordat de zenuwen beschadigd raken, geven zij een pijnsignaal door aan de hersenen. Wanneer de huid dermate beschadigd raakt, kan er een blijvende schade ontstaan in de vorm van een litteken of een brandwond.

Ernst van een huidletsel

Een litteken hoeft echter niet permanent te zijn, de ernst van de wond bepaald of het litteken kan vervagen of dat deze zichtbaar blijft. Daarnaast zijn er verschillende soorten en vormen littekens. Een brandwond heeft verschillende stadia waarin wordt gekeken hoe ernstig de wond is. Uiteindelijk kunnen de zenuwen rondom de brandwond ook kapot gaan waardoor er een verlies van gevoel ontstaat.

Gevolgen van een huidletsel

Op de lichamelijke schade van het huidletsel na, kan er ook een psychisch letsel ontstaan als gevolg van de emotionele schade. Een huidletsel is vaak direct zichtbaar en brengt voor slachtoffers van een ongeval een nare herinnering met zich mee. Hierdoor kan er depressiviteit of een gedragsverandering ontstaan.

Een huidletsel is na herstel nog steeds een zwakke plek voor het lichaam aangezien het een beschadiging heeft opgelopen. De huid is na beschadigingen sneller vatbaar voor verbranding of huidkanker.

Hulp van een letselschadespecialist inschakelen

Heeft u een huidletsel opgelopen door het toedoen van een andere partij en wilt u deze aansprakelijk stellen voor uw geleden materiële of dan wel niet immateriële schade? Voor de hulp die u wenst of nodig heeft in het traject om uw schade te claimen, kunt u terecht bij de letselschadespecialisten van MijnLetsel.

Het advies wat wij geven is voor u kosteloos, de aansprakelijke partij bij een huidletsel is namelijk verplicht om uw juridische kosten te vergoeden. Indien u letselschade heeft door een ander ongeluk kunt u ook bij ons terecht, dit traject verloopt bijna op identieke wijze.

Kortom, vraag nu gratis en vrijblijvend uw advies van de letselschadespecialisten van MijnLetsel aan via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen