Letselschadeadvocaat

Heeft u letsel opgelopen en bent u op zoek naar een specialist die u bijstaat bij het verhalen van de schade? Laat u dan bijstaan door een letselschadespecialist, niet te verwarren met letselschade advocaat. Hoewel letselschadeadvocaten u ook kunnen helpen bij het formuleren van de schadeclaim is er in de praktijk wel een duidelijk verschil tussen de expertise van onze letselschadespecialisten en het werk van letselschade advocaten.

Het proces van letselschade

Elke vorm van letsel vereist specifieke kennis om uw claim goed te kunnen behandelen. De letselschadespecialisten van Mijnletsel hebben de expertise en ervaring om de meest uiteenlopende gevallen van letselschade goed te beoordelen. Het grote verschil met een letselschade advocaat is dat onze experts écht gespecialiseerd zijn in letselschade en een advocaat letselschade in de meeste gevallen behandelt naast andere juridische geschillen. U doet er daarom verstandig aan uw zaak eerst te laten behandelen door een erkende letselschadespecialist. Deze kan u in een later stadium altijd nog adviseren een letselschadeadvocaat in de arm te nemen.
In 95% van de gevallen heeft u gelukkig geen letselschadeadvocaat nodig. Mocht het echter niet lukken een schikking te treffen met de verzekeraar van de veroorzaker van het letsel dan komt een letselschade advocaat wel in beeld.

Wat doet een letselschadeadvocaat voor u?

Is een rechtszaak onvermijdelijk? U heeft in dat geval altijd een letselschadeadvocaat nodig. Het verschil is dat letselschadeadvocaten de bevoegdheid hebben om te procederen, letselspecialisten niet. Mijnletsel werkt samen met de beste letselschadeadvocaten die u tijdens een gerechtelijke procedure bij kunnen staan. Met hun kennis en ervaring weten ze precies of het verstandig is een zaak te maken van uw schadeclaim. Letselschade procedures bij de rechtbank zijn gericht op het verhalen van de geleden schade bij de tegenpartij, maar uw letselschade advocaat kan ook een rechtszaak beginnen om alvast een voorschot op de schadevergoeding op te eisen.

Kosten van een letselschade advocaat

De kosten van een letselschade advocaat vallen onder uw totale letselschade. Wanneer uw geëiste schadevergoeding volledig wordt toegekend dan is het volgens de wet geregeld dat de wederpartij, in de meeste gevallen de verzekeraar, ook verplicht is uw juridische kosten te vergoeden. Wanneer een letselschade procedure lang duurt, kunnen de kosten van uw juridische bijstand flink oplopen. Wel zo’n gerust gevoel dat u dan weet dat u tussentijds en na afloop van de rechtszaak geen rekeningen hoeft te verwachten van uw letselschade advocaat.

Ook niet in het geval uw schadevergoeding slechts ten dele wordt uitgekeerd, de kosten zijn altijd voor het advocatenkantoor dat uw letselschade behandelt. Dat geeft ook aan wanneer een letselschade advocaat het aandurft uw geval voor te leggen aan een rechtbank, er ook de overtuiging is dat uw opgelopen letselschade volledig erkend en vergoed wordt. U hoeft zich in elk geval geen enkele zorgen maken over de kosten, de focus kan volledig op het herstel van het opgelopen letsel.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen