• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 6 specialisten tot uw beschikking
  • 625 tevreden klanten geholpen in 2017

Loonschade en letselschade

Als werkgever bent u voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor uw werknemers, zeker wanneer zij betrokken zijn bij werkgerelateerde ongevallen. Maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat een medewerker letselschade oploopt buiten de werkomgeving. Indien zij letselschade oplopen, is het van belang dat uw werknemer goed opgevangen wordt, maar is de ontstane situatie voor u als werkgever net zo belangrijk. Mijnletsel staat met een team letselschadespecialisten voor u klaar om zowel u als uw werknemer bij te staan met juridisch advies.

Werkgever en loonschade

Als werkgever lijdt u snel loonschade. Zodra een medewerker zijn werkzaamheden niet volledig uitvoeren kan door opgelopen letselschade, komt dit voor uw rekening. Als werkgever heeft u immers de verplichting van loondoorbetaling tegenover uw werknemer. Meerdere onderdelen kunt u als werkgever echter verhalen op de veroorzaker van de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Denk daarbij aan:

  • het netto doorbetaalde loon;
  • de dertiende maand;
  • vakantiegeld;
  • de eindejaarsuitkering.

De werknemer kan een schade claimen bij een derde partij of bij uw bedrijf, afhankelijk van de situatie. In het laatste geval helpen wij u uw kosten vergoed te krijgen die te maken hebben met de begeleiding van uw werknemer. Denk daarbij aan consultatie van de arbo-arts, het traject van re-integratie en eventuele aanpassingen binnen de werkomgeving van uw werknemer. Deze moeten ervoor zorgen dat ongevallen op de werkvloer in de toekomst voorkomen worden.

Loonschade en loonvordering

Op het gebied van loonschade begeleiden onze letselschadespecialisten u ook graag bij het proces van loonvordering. Een correcte berekening van de kosten, het aansprakelijk stellen van een derde partij en een juiste onderbouwing die ervoor moet zorgen dat de loonvordering succesvol zal zijn vallen onder deze werkzaamheden. Uiteindelijk ontzorgen wij u door ook de loonschade te verhalen voor u. Wij helpen zowel u als uw werknemer door het traject heen. Beginnend met advies, eventueel eindigend met de afwikkeling van gerechtelijke procedures.

Mijnletsel en loonschade

Trajecten van loonvordering en het verhalen van loonschade zijn complex en kunnen langdurig zijn, zeker doordat er vaak meerdere overheidsinstellingen en instanties bij betrokken zijn. Mijnletsel heeft ruime ervaring als het gaat om letselschade van werknemers en de gevolgen voor u als werkgever. Het eerste advies dat wij u geven is kosteloos. Neem contact met ons op via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@Mijnletsel.nl. Zo weet u direct of wij iets voor u kunnen betekenen inzake uw letselschade geval.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen