• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Loonschade en letselschade

Als werkgever bent u voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor uw werknemers. Met name als zij betrokken zijn bij werkgerelateerde ongevallen. Het is natuurlijk ook mogelijk, dat een medewerker letselschade oploopt buiten de werkomgeving. Als zij letselschade oplopen, is het van belang dat uw werknemer goed wordt opgevangen. De ontstane situatie kan voor u als werkgever grote nadelige gevolgen hebben. MijnLetsel staat met een team letselschadespecialisten voor u klaar. Om zowel u als uw werknemer bij te staan met juridisch advies.

Werkgever en loonschade

Als werkgever lijdt u snel loonschade. Zodra een medewerker zijn werkzaamheden niet volledig kan uitvoeren door opgelopen letselschade, komt dit voor uw rekening. Als werkgever heeft u in de meeste gevallen de verplichting om het loon van de werknemer door te betalen. U kunt uw schade als werkgever verhalen op de veroorzaker van de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Denk daarbij aan:

  • het netto doorbetaalde loon;
  • de dertiende maand;
  • vakantiegeld;
  • de eindejaarsuitkering.

De werknemer kan een schade claimen bij een derde partij of bij uw bedrijf, afhankelijk van de situatie. In het laatste geval helpen wij u uw kosten vergoed te krijgen voor de begeleiding van uw werknemer. Denk daarbij aan consultatie van de arbo-arts, het traject van re-integratie en eventuele aanpassingen binnen de werkomgeving van uw werknemer om ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Loonschade en loonvordering

Op het gebied van loonschade begeleiden onze letselschadespecialisten u ook bij het proces van loonvordering. Een correcte berekening van de kosten, het aansprakelijk stellen van een derde partij en een juiste onderbouwing die ervoor zorgt, dat de loonvordering succesvol zal zijn. Wij ontzorgen u door de loonschade te verhalen. Wij helpen zowel u als uw werknemer door het traject heen. Van advies tot de afwikkeling van gerechtelijke procedures.

MijnLetsel en loonschade

De trajecten van loonvordering en het verhalen van loonschade zijn complex en kunnen langdurig zijn. Vooral omdat er vaak meerdere overheidsinstellingen en instanties bij betrokken zijn. MijnLetsel heeft ruime ervaring als het gaat om letselschade van werknemers en de gevolgen voor u als werkgever. Het eerste advies dat wij u geven is kosteloos. Neem contact met ons op via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl. Zo weet u direct of wij iets voor u kunnen betekenen.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen