• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Letselschade door een medische fout

Door een medische fout of misser kunt u blijvend letsel oplopen. Met mogelijke gevolgen op privé gebied en voor uw gezondheidstoestand. Medische fouten komen sporadisch voor, maar zijn niet uit te sluiten. In de operatiekamer kan het voorkomen dat men snijdt in verkeerde delen van het lichaam. Of blijft wellicht operatiemateriaal achter in het lichaam. Een groot deel van de fouten wordt hersteld. Bij de medische fout waarbij u wel een letsel oploopt, heeft u recht op een schadevergoeding en wellicht smartengeld. Maar het claimen van uw schadevergoeding is een complexe zaak. Dit is de reden waarom u bij MijnLetsel een letselschadespecialist kunt inschakelen voor gratis advies. Indien u in aanmerking komt voor een schadevergoeding, gaan wij voor u de procedure doorlopen. Denk bij deze procedure aan ondersteuning op medisch gebied, maar ook op bijvoorbeeld arbeidsrechtelijk gebied.

Schadevergoeding bij een medische fout

Om een schadevergoeding te kunnen claimen vanwege een medische fout, moet er daadwerkelijk een fout begaan zijn. De ‘inspanningsverplichting’ van de arts betekent dat de arts zijn uiterste best doet om een goed resultaat te behalen. Bij maximale inspanning van de arts om uw medische toestand te verbeteren, kan het zijn dat er op den duur toch complicaties optreden. Hierbij is er geen medische letselschade te verwijten aan de arts. De claim kan ingediend worden bij onzorgvuldigheid, waarbij deze onzorgvuldigheid aangetoond moet worden. Dit kan ook betrekking hebben op een huisarts, tandarts of andere zorgverleners. In veel gevallen moet er een lange weg belopen worden voor de schadeclaim, waar onze letselschadespecialisten van MijnLetsel u kunnen ondersteunen waar nodig.

Rechtshulp bij een medische fout

Om een medische fout te kunnen aantonen, moet u als patiënt zelf bewijslast verzamelen. De verzekeringsmaatschappijen van de ziekenhuizen zullen proberen te voorkomen om schadevergoedingen uit te betalen. Denk hierbij aan:

  • Uw medische dossier, de schadevergoeding wordt berekend vanaf het moment waarop de medische fout is begaan.
  • Ga met klachten naar uw huisarts en laat dit in uw medische dossier noteren.
  • Vraag een second opinion aan bij een andere arts.
  • Bewaar alle e-mails, brieven en facturen als bewijslast.

Op basis van uw medische dossier kunnen onze adviseurs u gratis advies geven op het gebied van het claimen van de schadevergoeding. Is er sprake geweest van onzorgvuldigheid? De kosten voor een medische adviseur komen in het traject in eerste instantie bij uzelf als patiënt terecht. Bij erkende aansprakelijkheid worden de kosten vergoed door de tegenpartij.

Vraag gratis en vrijblijvend uw advies van de deskundigen van MijnLetsel aan via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen