• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Organisch Psychosyndroom

Bij misselijkheid, duizeligheid en problemen met concentratie is het verstandig om te kijken of er een connectie is tussen de klachten en het beroep dat u uitoefent. Tegenwoordig horen de werkomstandigheden niet langer schadelijk te zijn voor werknemers, echter kan dit tegenvallen OPS is namelijk een veel voorkomende beroepsziekte.

Wat is OPS?

Organisch psychosyndroom staat onder meerdere namen bekend, schildersziekte en chronisch toxische encephalopathie. Het inademen van vluchtige, agressieve oplosmiddelen kunnen schadelijke werkingen hebben op het centrale zenuwstelsel wat leidt tot een hersenletsel. Vaak helpen maskers en handschoenen, maar toch is het nog een veelvoorkomend letsel waar werknemers mee kampen.

Stadia van OPS

Wanneer het zenuwstelsel wordt beschadigd kan dit lichamelijk en psychisch zichtbaar worden. Veel voorkomende symptomen zijn: vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid, prikkelbaar en concentratieproblemen. Wanneer het lichaam niet langer met de schadelijke stoffen in contact staat zullen deze klachten vanzelf weer verdwijnen. Bij een blijvende schade aan het zenuwstelsel wordt er gemeten in verschillende stadia. In het eerste stadium zijn er nog geen specifieke klachten los van vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaar en vergeetachtig. In het tweede stadium komen stemmingswisselingen en depressie er bovenop. Het is dus meer een persoonlijkheidsverandering, ook wel stadium 2A. In stadium 2B treden er leerproblemen op, geheugenverlies, problemen met logisch denken en een desoriëntatie van tijd en ruimte. Stadium 3 is de ergste vorm waarbij er uiteindelijk dementie ontstaat.

Risicovolle werk sectoren en beroepen

De meest risicovolle werksectoren voor dit letsel zijn: verfindustrie, autoreparatie, scheepsbouw, woonbranche, lederwaren, staalconservering, schoonmaak, timmerindustrie, grafische industrie en agrarische industrie. De meest voorkomende beroepen die OPS-patiënten uitvoeren zijn: schilder, autospuiter, drukker en betonreparateur.

Gevolgen van OPS

Door middel van de schadelijke stoffen aan te raken of in te ademen raakt het zenuwstelsel beschadigd, ook organen en de totale gezondheid worden in gevaar gebracht. Dit kan leiden tot verzuim of arbeidsongeschiktheid en laat u werkeloos achter terwijl dit is ontstaan op de werkvloer.

Letselschade specialist inschakelen

Schakel de specialisten van MijnLetsel in om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Beroepsziekten zijn in het ene beroep beter aantoonbaar dan in het andere beroep. Voor lang niet alle beroepsziekten is de bewijslast dusdanig makkelijk aan te leveren. Financiële schade is daarnaast ook een belangrijk aspect, aangezien u verlies van verdiencapaciteit kan ervaren. Dit is een vaak voorkomend gevolg.

Onze letselschadespecialisten hebben de benodigde kennis om uw geleden schade te verhalen. Bij MijnLetsel bekijken wij samen met u precies wat de oorzaak van het voorval is. Zo kunnen wij vervolgens de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen.

Advies bij letselschade

Het advies is gratis en vrijblijvend. Wanneer de aansprakelijkheid inderdaad niet bij u ligt maar bij een ander, komen alle juridische kosten in het vervolgtraject bij de tegenpartij te liggen. Dus ook de kosten voor juridische hulp van de letselschadespecialisten van MijnLetsel.

Als eerste stap kunt u kosteloos het advies, met betrekking tot de gehoorschade, van MijnLetsel tot u nemen om in te schatten of u een schadevergoeding kunt claimen. Via 085-3034295 kunt u gratis advies aanvragen. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen