• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 6 specialisten tot uw beschikking
  • 625 tevreden klanten geholpen in 2017

Overlijdensschade

Wanneer een familielid zoals een ouder is overleden en daardoor niet meer kan voorzien in het levensonderhoud van de nabestaanden, kunnen de nabestaanden een schadevergoeding ontvangen. Ook de kosten van een crematie of begrafenis komen voor vergoeding in aanmerking. Deze vastgelegde regeling in het burgerlijk wetboek staat bekend onder de naam overlijdensschade.

Recht op overlijdensschade

De nabestaanden hebben recht op financiële compensatie van degene die verantwoordelijk is voor het overlijden van het familielid. De oorzaak hiervan kan variëren, zo kan het familielid zijn omgekomen in een verkeersongeval of door een medische fout. Bij sprake van moord kan er bij de verzekering in meeste gevallen geen vergoeding worden aangevraagd.

Schadevergoeding overlijdensschade

Om vast te kunnen stellen wat de hoogte van de schade is, wordt er gekeken naar de financiële situatie van de nabestaanden, de toekomst van de nabestaande en een levensverzekering. Deze aspecten hebben invloed op het bedrag dat de nabestaanden kunnen ontvangen. Los van andere situaties kent overlijden geen regeling voor smartengeld. Wanneer iemand overlijdt, is er uitsluitend een mogelijkheid op een vergoeding voor financiële schade wegens het wegvallen van inkomen. Hiervoor geen recht op smartengeld wegens immateriële schade zoals verdriet, dit wordt ook wel affectieschade genoemd.

Wat kan MijnLetsel voor u betekenen?

De specialisten van MijnLetsel helpen u bij het berekenen van de overlijdensschade. Onze letselschadespecialisten adviseren u op het gebied van de verhaalsmogelijkheden. Het voorproces tot aan de gerechtelijke stappen, kunnen de specialisten van MijnLetsel u bij helpen. Indien nodig, dragen wij uw zaak over aan gespecialiseerde advocaat.

Gezien de grote impact dat een overledenen kan hebben op u, doet u er goed aan om gratis in een adviesgesprek de vervolgstappen te plannen. De letselschadespecialisten van MijnLetsel staan voor u klaar en kunt u bereiken op 085-3034295 of u kunt een e-mail sturen naar info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen