• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Plexusletsel

Het centrale zenuwstelsel reguleert alle prikkels die door het lichaam heen gaan en sturen de spieren aan om te bewegen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ruggenmerg, als deze beschadigd raakt kunnen er ernstige gevolgen ontstaan. Bij het ontstaan van een plexusletsel door toedoen van een andere partij is het verstandig om een schadeclaim in te dienen.

De zenuwen

Het ruggenmerg bevindt zich in het wervelkanaal dat vanaf de hersenstam tot het staartbeen loopt. Hierin lopen alle zenuwbanen die voor beweging en gevoel zorgen. Bij beschadiging aan het ruggenmerg ontstaat de kans op een zenuwletsel, waar plexusletsel een specifieke vorm van is.

Wat is een plexusletsel?

Een Plexusletsel is een specifieke beschadiging aan het netwerk naar de benen en voeten. Plexus lumbalis staat voor het zenuwnetwerk in de onderrug. Een belangrijk symptoom hiervan is zenuwpijn, meestal in één van de benen of in de onderrug. Andere symptomen hiervan zijn gevoelloosheid, verlies van spierkracht en verlamming.

Verlamming door zenuwletsel

Bij beschadiging aan de zenuwen kan de beweging of het gevoel van de plek van beschadiging verstoord zijn, of zelfs geheel afwezig. Wanneer het gevoel geheel afwezig is en het niet meer op controle kan bewegen, spreekt men van verlamming. Een ernstige vorm van verlamming is een dwarslaesie. Verlammingen ontstaan vaak door een fout tijdens operatie, een ongeluk, een steekwond of inwendige zwellingen.

Gevolgen van een zenuwletsel

Verlamming zorgt veelal voor een verklaring voor arbeidsongeschiktheid waardoor er veel inkomen verloren gaat. Bij een zenuwletsel als gevolg van een ongeluk, veroorzaakt door een andere partij, is er schadevergoeding te verhalen voor de geleden materiële en immateriële schade.

Advies over indienen schadeclaim

Aangezien het verwerkingsproces op zich al lastig genoeg is, bieden de letselschadespecialisten van MijnLetsel u juridisch advies. Zij adviseren u kosteloos voor wat betreft het indienen van schadeclaims. Zo kunt u zich zorgeloos focussen op het bijkomende verwerkingsproces.

Inschakelen van letselschadespecialisten

Onze letselschadespecialisten adviseren u op het gebied van de verhaalsmogelijkheden. Hier kunnen wij bij helpen indien u geen eigen schuld heeft in het voorval. Het voorproces tot aan de gerechtelijke stappen, kunnen de specialisten van MijnLetsel u bij helpen. Indien nodig, dragen wij uw zaak over aan gespecialiseerde advocaat. Vraag nu gratis en vrijblijvend uw advies van de letselschadespecialisten van MijnLetsel aan via 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen