• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Schotwond

Alleen de gedachte al om onder schot gehouden te worden is angstaanjagend voor velen. Maar wat gebeurd er als het vuurwapen af gaat? Dit kan ernstige gevolgen hebben en leidt in de ergste gevallen zelfs tot overlijden.

Wat houdt een schotwond in?

Een schotwond is een benaming voor letsel dat wordt opgelopen wanneer een kogel schade brengt aan een lichaamsdeel. Bepalend voor het letsel zijn de locatie van de wond, het type wapen en de afstand van het lichaam tot het wapen. In meeste gevallen is er een andere partij verantwoordelijk voor het letsel. Bij een schotwond zijn er twee opties mogelijk, de kogel zit nog vast in het lichaam of de kogel is het lichaam doordrongen en heeft twee wonden achtergelaten. In beiden gevallen kan het zijn dat een weefsel, bot of orgaan is geraakt en dus ook beschadigd is geraakt.

Schotwonden afgevuurd met hoge snelheid

Bij schotwonden met hogere snelheden wordt er een grotere hoeveelheid energie doorgegeven aan het lichaam. Door het explosief geweld ontstaat er een tijdelijk verwijde holte. Deze holte kan groter worden nadat de kogel langs het weefsel is geweest. Het duurt slechts enkele milliseconden voordat de verwijding kleiner wordt. Helaas is dit niet het enige gedeelte dat aangetast is door de kogel. Het omliggende weefsel dat niet in directe baan van de kogel lag heeft ook een grote kans op beschadiging.

Beschadiging van het hoofd

Wanneer het hoofd of de romp beschadigd raakt door een schotwond geeft dit de ernstigste situaties tot levensbedreigend aan toe. Wanneer iemand een schotwond door het hoofd heen overleeft en hier letsel aan overhoudt, wordt dat ook wel een niet-aangeboren hersenletsel genoemd. Wanneer het alleen de schedel heeft aangetast maar niet de hersenen valt het onder een hoofdletsel. Dit kan leiden tot fysieke, maar vooral ook psychische letsels.

Letselschadespecialist inschakelen

Bent u slachtoffer van een letsel door een schotwond, veroorzaakt door een andere partij en wilt u deze aansprakelijk stellen voor uw geleden schade? Om situaties als deze op de juiste wijze af te handelen en de juiste schadevergoeding te ontvangen, biedt MijnLetsel u juridische ondersteuning. Zo geven onze letselschadespecialisten u advies voor de schadevordering, komen wij op voor uw belangen en kunnen wij dit traject voor u leiden.

Niets vervelender voor u als slachtoffer om dit traject uit te moeten zoeken en alle obstakels te overwinnen. U kunt zich beter focussen op het herstel van de opgelopen letselschade.

Via 085-3034295 kunt u ons telefonisch bereiken voor een gratis adviesgesprek. U kunt ons ook per e-mail bereiken: info@mijnletsel.nl. Zo werken we samen naar een rechtvaardige oplossing.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen