Soorten letselschade

De diversiteit in oorzaken van ongevallen, brengt ook grote diversiteit in soorten letselschade met zich mee. Van botbreuken tot een whiplash, van kneuzingen tot brandwonden of hersenletsel. Maar wat houden deze soorten letselschade precies in? En in hoeverre kunt u een schadevergoeding ontvangen, kijkend naar de opgelopen letselschade? Met wat voor soort letselschade heeft u te maken?

  • Alles
  • a - f
  • g - l
  • m - r
  • s - z

Materiële en immateriële letselschade

De soorten letselschade brengen allen andere psychische en financiële schade met zich mee. Dit is per situatie verschillend en daarom zeer lastig om in te schatten. Ingewikkelde berekeningen komen hier aan te pas en dan is het nog maar de vraag of u voldoende de, nog te komen, schade heeft meegenomen in uw schadeclaim. Materiële schade is nog enigszins eenvoudig te berekenen. Dit betreft de schade die uit te drukken is in geld, bijvoorbeeld uw beschadigde kleding of misgelopen inkomsten.

Een ander belangrijk aspect in de schadevergoeding is de immateriële schade, dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit is het lastigste onderdeel in de schadeclaim en vergt veel kennis om dit juist te claimen. In principe dekt het smartengeld de schade veroorzaakt door pijn, verdriet en het verlies van levensvreugde na een ongeval. Zo kunt u denken aan blijvende littekens, het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby of beroep en verdriet door het wegvallen van uw sociale contacten. U merkt al, aan immateriële schade is lastig een geldbedrag aan te koppelen. En voor hoe lang kunt u deze schade blijven claimen?

MijnLetsel 

De letselschadespecialisten van MijnLetsel zijn gespecialiseerd in het uitwerken en claimen van uiteenlopende letselschadezaken. De ene soort letselschade is de andere niet. In de afgelopen decennia hebben wij de meest diverse letselschadezaken voorbij zien komen en succesvol afgerond. Twijfelt u of het u overkomen ongeval wel in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Twijfel niet langer en leg uw situatie uit aan onze specialisten. Samen zullen we bekijken en beoordelen of het voor u interessant is om dit traject in te gaan in samenwerking met MijnLetsel. Zo garandeert u uzelf van een rechtvaardige schadevergoeding en kan MijnLetsel u ontzorgen waar nodig of gewenst.

 

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen