• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Spraakstoornis

Een mens vormt een gedachte in de hersenen en spreekt dit later uit, het proces hiervoor duurt niet lang. Via het zenuwstelsel wordt de opdracht gegeven om gedachten om te zetten in een vorm van communicatie. Wat nu als die opdracht niet meer verwerkt kan worden?

Betekenis spraakstoornis

Men spreekt van een spraakstoornis wanneer er een storing is in de communicatie. Dit kan zowel een articulatie-, stem- of taalstoornis zijn. Een andere benaming voor spraakstoornis is dysartrie. Dysartrie ontstaat als gevolg van een zenuwletsel. Hierbij werken de spieren die betrokken zijn bij het spreken niet meer optimaal. De woorden en zinnen worden in de hersenen wel geformuleerd, maar ze worden niet duidelijk uitgesproken. Wanneer het niet meer goed kan worden geformuleerd in de hersenen heet dit afasie, dit is een taalstoornis.

Oorzaak en gevolg van een spraakstoornis

Spraakstoornis kan ontstaan door een beroerte, dit wordt ook een Cerebro Vasculair Accident genoemd. Ook door een hersentumor, spierziekte, slechthorendheid, neurologische aandoening of een ongeluk kan er een spraakstoornis optreden. Naast de beperkingen in de communicatie, kunnen er psychische letsels ontstaan als gevolg van een spraakstoornis. Er kan een vorm van schaamte, depressie en minderwaardigheidscomplex optreden. Dit gebeurt vooral wanneer de spraakstoornis pas op latere leeftijd ontstaat in plaats van vanaf de geboorte. Niet te vergeten wat voor impact het kan hebben op de dagelijkse bezigheden in zowel het gezin als op het gebied van werk.

De oorzaak van het ontstaan van de spraakstoornis is van belang wanneer er wordt gekeken of er enige mogelijkheid voor een schadevergoeding is. De bijkomende psychische beperkingen kunnen worden verhaald als immateriële schade aangezien het op emotioneel gebied een aangrijpende situatie is voor het slachtoffer.

Wat MijnLetsel voor u kan betekenen

Helaas ontvangt u niet altijd een rechtvaardige schadevergoeding, waardoor het aan wordt geraden om een specialist in letselschade in te schakelen. Bij MijnLetsel bekijken wij samen met u wat de oorzaak van het voorval is om vervolgens de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen. Het advies is gratis en vrijblijvend. Wanneer de aansprakelijkheid inderdaad niet bij u ligt maar bij een ander, komen alle juridische kosten in het vervolgtraject bij de tegenpartij te liggen. Dus ook de kosten voor juridische hulp van de letselschadespecialisten van MijnLetsel.

Gezien de grote impact die een spraakstoornis kan hebben op u als slachtoffer, doet u er goed aan om gratis in een adviesgesprek de vervolgstappen te plannen. De letselschadespecialisten van MijnLetsel staan voor u klaar en kunt u bereiken op 085-3034295 of u kunt een e-mail sturen naar info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen