Wat te doen na een verkeersongeval?

Er bestaan drie belangrijke aspecten die u in acht moet nemen wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval. Het gaat daarbij om de volgende drie aspecten:

  • Houd alles nauwkeurig bij.

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval, moet u alle details direct goed bijhouden. Dit om het vorderen van een schadevergoeding gemakkelijker te laten verlopen. Houd precies bij wanneer het ongeval plaatsvond, wie zich in de auto bevonden, wie u aangereden heeft, eventueel gegevens van getuigen, uw verwondingen en klachten na de aanrijding en een eventueel ziekenhuisrapport.

  • Stel de tegenpartij aansprakelijk.

U stelt de tegenpartij aansprakelijk, door het sturen van een aangetekende brief. Dit zodat u direct bewijslast heeft, dat u de brief met aansprakelijkstelling daadwerkelijk heeft verstuurd. Omschrijf in deze brief duidelijk wat er is gebeurd, waar dit ongeval heeft plaatsgevonden en wanneer. Vermeld daarbij dat u van mening bent dat de tegenpartij aansprakelijk is.

  • Breng uw opgelopen schade in kaart.

Bewaar alle bonnen en facturen, zodat u uw schade kunt onderbouwen. Om alle opgelopen schade in kaart te brengen, met eventueel bijkomend smartengeld, is het aan te raden om een letselschadespecialist van MijnLetsel.nl in arm te nemen. Dit omdat juridische hulp in geval van aansprakelijkheid bij de tegenpartij, ook wordt vergoed. Zo kunt u gratis een schadevergoeding claimen, met de zekerheid dat u ontvangt waar u recht op heeft.