• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Verkeersongeval als passagier met letselschade

Wanneer u bij iemand in de auto stapt, kunt u ook betrokken raken bij een verkeersongeval als passagier zijnde. Vrijwel nooit kunt u schuldig zijn aan dit ongeval, waardoor u ook wel de schuldloze derde wordt genoemd. De veroorzaker van het verkeersongeval is aansprakelijk voor alle gemaakte schade, dus ook de schade die u heeft opgelopen. De veroorzaker kan degene zijn met wie u meerijdt, waarbij zijn of haar WA-verzekering verplicht is om uw letselschade te vergoeden. Ook kan het zijn dat de veroorzaker een andere weggebruiker is, dan zal de letselschade door verzekeraar van de persoon in kwestie vergoed worden. U heeft altijd recht op schadevergoeding als schuldloze derde, met uitzondering van enkele voorvallen. Wilt u gratis advies of u wel, al dan niet, een claim indienen kunt? De letselschadespecialisten van Mijnletsel helpen u gratis op de juiste weg.

Claimen schadevergoeding verkeersongeval als passagier

Ook een verkeersongeval als passagier kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Al de kosten die hier voor u aan kleven, moeten worden vergoed. De schade kan uiteenlopen van ernstige botbreuken tot een whiplash, die allen ernstige impact op zowel uw persoonlijke leven, als op uw werkzaamheden hebben. Inkomstenderving is snel opgelopen als u enige tijd niet kunt werken, maar ook op lange termijn kunt u ernstige klachten overhouden aan bijvoorbeeld een whiplash.

Direct is er uiteraard schade zichtbaar. Gescheurde kleding, uw beschadigde telefoon en andere, eenvoudig te begroten schade. Echter, letselschade is lastiger te claimen. Het is hiervoor zaak dat u alle gemaakte kosten goed noteert en eventuele bonnen en facturen bewaart. Op lange termijn kunt u te maken krijgen met omscholingskosten, studiekosten of aanpassingen aan uw huis. Mijnletsel helpt u deze kosten inzichtelijk te maken.

Uitzonderingen schadevergoeding verkeersongeval als passagier

Als schuldloze derde ontvangt u na een verkeersongeval als passagier over het algemeen de volledige 100% van uw letselschade vergoed. Uiteraard zijn hier uitzonderingen op. Ook al heeft u geen schuld aan een botsing tussen twee auto’s, u kunt wel deels verantwoordelijk worden gehouden voor uw opgelopen letsel. Zo kan het zijn dat u bij iemand in de auto bent gestapt, maar geen gordel om heeft gedaan. U kunt bij een dronken bestuurder ingestapt, of u bent met iemand mee gereden die niet in het bezit was van een rijbewijs. De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald mede aan de hand van bijvoorbeeld bovenstaande aspecten. Heeft u uzelf opzettelijk in gevaar gebracht, aangezien u op de hoogte was van het dronkenschap van de bestuurder? In de meeste gevallen wordt er dan alsnog minimaal 50% van de schadevergoeding uitgekeerd.

Indien u juridische bijstand nodig heeft, zorgen wij ervoor dat deze ook bij de aansprakelijke partij geclaimd worden. Wettelijk is bepaald dat deze partij kosten voor uw juridische bijstand vergoeden moet. Neem dus nu contact op met Mijnletsel voor een gratis en vrijblijvend advies. Zo verzekert u uzelf van een passende schadevergoeding. Bel 085-3034295 of stuur een e-mail: info@mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen