• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Verkeersongeval met letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval? Is de andere partij daarvoor aansprakelijk? Naar alle waarschijnlijkheid heeft u recht op een volledige schadevergoeding. U doet er verstandig aan om een deskundige in te schakelen, zodat u uzelf garandeert met de hoogst haalbare schadevergoeding. Bij MijnLetsel staan wij met een team letselschadespecialisten voor u klaar om dit traject in te gaan.

Schadevergoeding verkeersongeval

LDe letselschadespecialisten van Mijnletsel ondersteunen u allereerst bij het bepalen wie er voor uw letselschade door een verkeersongeval daadwerkelijk aansprakelijk is. Vervolgens wordt de schadeclaim bij letsel in samenwerking met onze deskundigen op juiste wijze afgehandeld. Ons advies is op maat en in de meeste gevallen kosteloos. Wettelijke regelgeving bepaalt, dat de eventuele kosten van juridische bijstand door de voor uw schade aansprakelijke partij vergoed moeten worden. De wet biedt MijnLetsel de mogelijkheid tot het verhalen van de juridische bijstand op uw tegenpartij.

Diverse verkeersongevallen

Niet bij ieder ongeval is de aansprakelijkheid gelijk duidelijk. Diverse vervoersmiddelen kunnen betrokken zijn bij een ongeluk. Mogelijke verkeersongevallen waarmee u te maken heeft of kan hebben:

De verkeersveiligheid is niet altijd gegarandeerd. Verkeersregels kunnen worden overtreden door een andere weggebruiker of u kunt simpelweg over het hoofd worden gezien. Een verkeersongeval vindt plaats in een oogwenk. Indien u letselschade heeft opgelopen in een dergelijke verkeerssituatie, is het van belang om bewijslast te verzamelen. Hiermee kunnen de letselschadespecialisten van MijnLetsel u nog beter van dienst zijn.

Tips na een verkeersongeval

Als slachtoffer van een verkeersongeval is het lastig om de juiste claim samen te stellen. Op juridisch vlak bieden onze letselschadespecialisten de juiste slachtofferhulp. Enkele tips voor de juiste afhandeling:

  • Bewijslast rondom het verkeersongeval; maak een verslag van de situatie, verzamel beeldmateriaal en wissel gegevens uit met getuigen.
  • Zorg (direct) voor bewijs van letselschade via een arts of huisarts. Zorg ervoor dat dit in uw medisch dossier wordt opgenomen.
  • Leg de aansprakelijkheid bij de tegenpartij via het schadeformulier dat de verzekeraar uitgeeft.
  • Indien de schuldige onverzekerd is of is doorgereden, schakel dan het Waarborgfonds Motorverkeer in.
  • Stel bij een verkeersongeluk de tegenpartij met een motorvoertuig binnen 3 jaar aansprakelijk. Voor andere zaken met letselschade geldt 5 jaar.
  • Alle onkosten die u maakt naar aanleiding van het verkeersongeval moeten zorgvuldig bij worden gehouden. In principe kunt u deze claimen. Ook inkomsten die u bent misgelopen uit arbeid vallen hieronder. Hiervoor moet u een verklaring van de werkgever opvragen.
  • Eis bewijs van uw verzekeraar. Vraag welke aspecten er ten grondslag liggen aan de berekening van de schadevergoeding.
Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen