• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 4 Specialisten tot uw beschikking
  • 79 Tevreden klanten geholpen in 2018

Schade na een vliegtuigongeval

Betrokken zijn bij een vliegtuigongeval is onwerkelijk en shockerend, zowel voor nabestaanden als mogelijk overlevende van een dergelijke ramp. Een schadevergoeding zal dan ook niet direct het eerste zijn waar u mee bezig bent, voor de lange termijn is het echter wel belangrijk om op enig moment na te denken over een eventuele aansprakelijkstelling en daaruit voortvloeiende schadeclaim. De letselschadespecialisten van Mijnletsel staan voor u klaar om dit traject samen te doorlopen.

Letsel na een vliegtuigongeval

Overlevenden van een vliegtuigramp komen er vaak niet zonder letsel vanaf. Naast lichamelijk letsel die zij kunnen oplopen wanneer het vliegtuig een explosie of val maakt, ontstaat er in de meeste gevallen ook psychisch letsel. Overlevenden van een vliegtuigongeluk kampen vaak met PTSS en lijden aan depressies. Nabestaanden van passagiers kunnen op langere termijn shockschade oplopen. De schadepost die wordt toegerekend voor immateriële schade noemen we ook wel smartengeld.

Aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappij

De luchtvaartmaatschappij heeft volgens het zogeheten verdrag van Montréal een risicoaansprakelijkheid naar zijn passagiers. Internationale verdragen hebben verder bepaald dat een vliegtuigmaatschappij aansprakelijk is voor het letsel dat passagiers hebben opgelopen tijdens de vlucht tot een bedrag van €114.000,- per persoon. Bedragen hierboven komen ook voor rekening van de vervoerder, mits er kan worden aangetoond dat het opgelopen letsel door eigen toedoen van de passagier is ontstaan. In dat geval is de vervoerder niet aansprakelijk. Evengoed als het ongeluk wordt veroorzaakt door een andere partij en dit ook daadwerkelijk bewezen wordt.

Verdrag van Montréal

In het Verdrag van Montréal wordt vermeld dat de vervoerder aansprakelijk is voor de geleden schade na een vliegtuigongeval. Alleen in het geval het land van bestemming is aangesloten op het Verdrag van Montréal, kan hierop een beroep worden gedaan. Wanneer het Verdrag van Montréal niet van toepassing is, kunnen het Verdrag van Warschau of andere protocollen uw recht op een schadevergoeding wellicht ondersteunen. Twijfelt u als nabestaande of overlevende of u überhaupt recht heeft op een schadevergoeding, vraag het dan aan één van onze letselschadespecialisten. Wij weten precies welke verdragen op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn.

De deskundigen van Mijnletsel helpen u verder graag met het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij en voorzien u van gratis en vrijblijvend advies. U kunt ons bereiken op 085-3034295 of u kunt een mail sturen naar: info@Mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen