• Gratis advies bij elke schadeclaim
  • 6 specialisten tot uw beschikking
  • 625 tevreden klanten geholpen in 2017

Letselschade door vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling wordt er veel vuurwerk afgestoken, met alle risico’s van dien. Ondanks het feit dat het aantal vuurwerkslachtoffers jaarlijks afneemt, lopen er jaarlijks nog honderden mensen ernstige letselschade op. Heeft u letselschade opgelopen en is hiervoor een andere partij aansprakelijk? Of was er wellicht iets mis met het vuurwerk dat u heeft afgestoken? Vraag advies aan bij de letselschadespecialisten van Mijnletsel om na te gaan of u recht heeft op een schadevergoeding. Mijnletsel biedt u gratis advies voor de door u geleden vuurwerkschade.

Letselschade door ondeugdelijk vuurwerk

Bij het afsteken van vuurwerk worden veelal strenge veiligheidsinstructies gegeven, die u voor zowel uw eigen veiligheid als voor de veiligheid van anderen van tevoren goed moet doornemen. Toch kan het voorkomen dat u letselschade oploopt door ondeugdelijk vuurwerk. De aansprakelijke in deze situatie is de leverancier of de fabrikant, door middel van productaansprakelijkheid kunt u deze partij aansprakelijk stellen voor uw geleden schade.

Na een ongeval met vuurwerk kunt u het best het vuurwerk bewaren voor verder onderzoek om aan te kunnen tonen dat het vuurwerk gebreken vertoonde. Als dit de oorzaak is geweest van het opgelopen letsel, verzamel dan zo veel mogelijk bewijs om een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen bij het indienen van een schadeclaim.

Letselschade door vuurwerk van anderen

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u door toedoen van iemand anders letselschade door vuurwerk oploopt. Het onveilig afsteken van vuurwerk is daarvoor een belangrijke oorzaak. Illegaal vuurwerk komt ook regelmatig voor, wat in het voordeel werkt op de schadeclaim, mocht u daarvan het slachtoffer zijn geworden. Om te bewijzen dat de andere persoon onrechtmatig heeft gehandeld en u zelf niet aansprakelijk bent voor het ongeluk, wordt aangeraden om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Daarnaast is het handig om zoveel mogelijk verklaringen van getuigen op te schrijven, dit zal uw claim verder ondersteunen.

Mijnletsel na een vuurwerkongeluk

Om een vuurwerkongeval op de juiste wijze af te handelen en een rechtvaardige vergoeding te ontvangen bij de opgelopen schade, biedt Mijnletsel u juridische ondersteuning. Samen met u beoordelen wij de situatie en kunnen we mogelijke vervolgstappen gaan bepalen. Zo geven onze deskundigen u advies over de schadevordering, komen wij op voor uw belangen en kunnen wij dit traject voor u begeleiden. U kunt zich beter focussen op het herstel van de opgelopen letselschade. Bel ons op 085-3034295 of stuur ons een e-mail: info@Mijnletsel.nl.

Twijfel niet en neem contact op voor gratis advies
Advies aanvragen